Krone/bro

Krone
Når det så store skader på tannen at det ikke er mulig å legge en fylling må vi lage en krone eller onlay som settes over den eksisterende tannen. Kronen lages hos tanntekniker og ser akkurat ut som en tann. Valg av type krone og materiale avhenger av behov for styrke og estetikk, men i dag brukes stort sett helkeramiske løsninger. Vi vil tilpasse materialvalg og velger vevsbesparende behandling for å gi deg den beste behandling for tannen.

Onlay
Der hvor det er mulig, ønsker vi å spare så mye tannsubstans som mulig og velger da å lage et «onlay» der vi bonder fast porselentannen.
 
Fasetter/veneers
Fasetter eller veneers er et tynt lag av porselen som settes på utsiden av tannen. Denne type behandling kan utføres for å behandle syreskader, tannslitasje eller estetisk utfordringer. 

Bro
En bro er en erstatning av manglende tenner ved hjelp av nabotennene. Nabotennene slipes til for å feste den nye tannen mellom dem. Denne tannkonstruksjonen lages hos tanntekniker og gir et naturtro resultat.
 
Vi har 3 Shape digital scanner som benyttes til å ta avtrykk av dine tenner som ledd i den protetisk behandling. De digitale avtrykkene sendes digitalt til våre samarbeidende tannteknikere som produserer de nye tennene.