Tannkjøttsykdom

Gingivitt
Tannkjøttet er rødt og hovent, det blør lett. Dette skyldes bakteriebelegg på tennene. Blødningen (og betennelsen) forsvinner hvis belegget blir fjernet. Dette kan du som regel greie selv med grundig tannpuss og bruk av tanntråd eller tannstikker. Det er nødvendig med instruksjon og veiledning fra tannlege. Dette gjør vi ved recall undersøkelsen.

Periodontitt (Pyrea)
Betennelse i tannkjøttet som gir varig skade, kaller vi periodontitt (pyrea). Det har dannet seg dype lommer langs tannroten. I disse lommene vil bakterier irritere og ødelegge tannkjøtt og kjeveben. Dette kan føre til at tennene mister sitt benfeste og tennene løsner. Dette skyldes tap av kjeveben. Har man utviklet periodontitt er det vanskelig å holde tenner og tannkjøttet rent på egenhånd og viktig med systematisk periodontitt behandling hos tannlege. 

Periodontittbehandlig utløser en refusjonsrettighet i Helfo systemet. Vi sørger for at du får den refusjonen du har krav på. Vi har direkte oppgjør med Helfo slik at du betaler kun egenandel hos oss.